Glasvliesbehang

Renovlies behang

Muren van nieuwbouwwoningen worden standaard behangklaar opgeleverd. Als afwerking kunt u dan kiezen om de wanden te laten stukadoren, spachtelputzen, spuitwerk, direct sauzen, behangen of bijvoorbeeld renovatievlies en sausen. Renovlies behang is bij uitstek geschikt voor nieuwbouw. Renovlies bestaat al heel lang. Vroeger werd het veel toegepast bij renovaties. Oude wanden voorzien van een laag renovatievlies zorgt ervoor dat de muren er weer goed uit zien er weer een tijd mee kunnen. Renovlies noemde men vroeger daarom ook wel renovatievlies. Het vlies is ook uitstekend toepasbaar op behangklare wanden in nieuwbouw. Voor het plakken van het vlies worden de wanden geschuurd en geplamuurd. Dat is noodzakelijk voor een net eindresultaat. Renovlies zorgt voor een glad eindresultaat.

Glasvezelbehang

Renovlies behang wordt ook wel glasvezelbehang of glasvliesbehang genoemd. Het is glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is. Ideaal dus voor een gladde en strakke afwerking. Renovatievliesbehang is te krijgen op papier- en glasvezelbasis. Ook is er nog verschil in dikte of, zoals bij behang gebruikelijk, zwaarte per m². Hoe dikker het behang hoe beter de kwaliteit en hoe minder oneffenheden u zal terugvinden. Behangbedrijf de Tovenaar gebruikt 200 grams renovlies behang op glasvezelbasis. Het voordeel daarvan is dat het écht naadloos kan worden aangebracht. Behang op papierbasis krimpt en zet uit als het nat wordt van de lijm, glasvlies niet. Nadat het vlies is voorzien van muurverf is het net of de wanden gestukadoord zijn.

 
cta
cta
 

Waarom renovlies behang?

Doordat het aanbrengen van renovlies behang de laatste jaren steeds populairder wordt roepen stukadoors dat renovlies behang veel nadelen heeft. Zo zou het niet gerepareerd kunnen worden, kreuken in de hoeken, loslaten en wat nog meer. Onze ervaring is dat reparaties goed zijn uit te voeren en als het vlies op de juiste wijze wordt aangebracht ‘kreukelen’ in de hoeken niet voorkomt. De inwendige hoeken worden voor het sauzen uit gekit, dat voorkomt dat er plooien ontstaan. Natuurlijk kan ook renovatievlies behang muren die uit elkaar gaan niet bij elkaar houden, maar de gevolgen van werken zijn vele malen minder.

De voordelen van renovlies behang

Renovlies behang is een zeer sterk behang dat vele voordelen kent. Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden en is krimpscheuroverbruggend. Bovendien is het brandveilig. Ten opzichte van gewoon stucwerk is renovlies behang veel sneller aan te brengen (in korte tijd zijn uw wanden kant-en-klaar). Daarnaast is renovlies behang stoot- en krasvaster. En renovlies maakt uw wanden glad. Wanneer u kiest voor een afwerking met Top Clean is het zelfs mogelijk om uw wanden te reinigen met water of speciale schoonmaakmiddelen. Ideaal voor in de keuken.

 

Bij Behangbedrijf de Tovenaar kunt u rekenen op een team van gespecialiseerde vakmensen die het vak renovlies behangen als geen ander verstaan.

 

Wat verwachten we van u?

Voorbereiding door de klant:

Alvorens wij bij u aan de slag kunnen, verzoeken wij u zorg te dragen voor de volgende punten:

 • U dient de gehele vloer af te plakken alvorens wij komen. Dit dient met stucloper uitgevoerd worden. (Wij plakken geen vloeren af, ook niet tegen een meerprijs).
 • Het verwijderen van schakelaars, wandcontactdozen en trapleuningen. (Het terugplaatsen is ook aan u.) Indien nodig worden het afkitten en afplakken van vloerplinten extra in rekening gebracht.
 • In tegenstelling tot stucwerk hoeven radiatoren niet verwijderd te worden. Behangbedrijf de Tovenaar plakt en saust ca. 10 cm. achter de radiatoren langs. Uiteraard bent u vrij om de radiatoren er zelf af te halen zodat alles voorzien kan worden van Renovlies en latex.
 • De woning is bereikbaar en leeg (dan hoeft u geen vloeren af te plakken) en gedurende ca. 1 werkweek vanaf aanvang werkzaamheden exclusief tot onze beschikkingen. Zo kunnen wij onze werkzaamheden goed verrichten. Werkzaamheden van derden zijn in goed overleg mogelijk. (Geen tegels slijpen in de woning of stof maken op andere wijze).
 • De wanden zijn vlak en behang klaar opgeleverd zonder beton puisten of beton resten. Deze zijn niet vlak te schuren met de schuurmachine.
 • Bij het eventueel sausen van de onderzijde van de dakkap gaan wij ervan uit dat alle naden tussen de dakplaten zijn afgetimmerd. Spijkergaatjes worden geplamuurd. (Zichtbare naden kunnen we plamuren, maar het ontstaan van scheuren hierin in is vrijwel onoverkoombaar en daarom uitgesloten van garantie.)
 • Slaat de dakkap door na het schilderen dan moet dit geïsoleerd worden â‚ €6,- per m2.

Goed om te weten:

 • Renovlies/Glasvlies is ondergrond volgend, deze behang soorten maken de wanden niet vlak.
 • Aangezien er achter, rondom en naast de CV ketel/ mechanische ventilatie unit/ leidingen niet kan worden afgewerkt, werken wij de gehele wand van de installatie van boven naar beneden niet af met Renovlies of latex.
 • De wanden worden altijd afgewerkt met een verfroller, dit laat een structuur achter op de wanden.

Wat wij doen:

 • De wanden worden door ons geschuurd, er wordt niet gestukadoord, gehakt, uitgevlakt en dergelijken. Uitwendige hoeken om gevelkozijnen of uitwendige hoeken van wanden stukadoren wij niet haaks of rond af, dit is aan de aannemer om het `strak` haaks of rond op te leveren.
 • Een dag voordat de werkzaamheden worden afgerond laten wij u dit weten. Het is belangrijk dat er op dat moment een gemachtigde aanwezig is om de oplevering uit te voeren. Op dat moment kunnen de werkzaamheden worden bekeken en opgeleverd.

Werkomstandigheden:

 • Onze werktijden zijn van 07.00 uur tot 17.00 uur.
 • Voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Eventuele parkeerkosten worden één op één doorberekend.
 • In de woning is stromend water, elektra en een werkend toilet aanwezig.
 • De woning is voorzien van functionerende verwarming of gedurende voor- en naseizoen en winterperiode voorzien van tijdelijke verwarming wanneer het verwarmingssysteem is uitgeschakeld (bijvoorbeeld bij aanleggen vloerverwarming).
 
Prijs berekenen